Welkom

Het Kunstrondje Dordt is een wandeling langs galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea in Dordrecht.
In het historische centrum van Dordrecht zijn, op loopafstand van elkaar, ongeveer vijftig zaken, musea en open monumenten aaneengesloten in de Dordtse Vereniging van Kunst- en Antiekhandelaren. Oude en moderne kunst, klassiek design, antiek, brocante, (antiquarische) boeken en nog veel meer. “Het Kunstrondje Dordt” is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is in het hart van dit boekje opgenomen.

Snuffelen
De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand zijn bijna al deze zaken exclusief voor u geopend. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen, de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp?Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.

Facebook

Het Kunstrondje Dordt is ook te vinden op Facebook. Hier kun je kennismaken met een overgroot deel van onze leden en hun collectie. Door de Facebook-pagina van het Kunstrondje Dordt te liken, blijft u op de hoogte van nieuws, activiteiten en komende evenementen. Zie hieronder de actuele facebookberichten.

Wandelroute met audiotour

Daarnaast heeft het Kunstrondje Dordt nóg iets extra’s; een wandelroute met audiotour. Zo kun je je laten leiden aan de hand van een app die je wegwijs maakt door de stad. De app combineert audio, tekst en beeld waardoor het Kunstrondje een echte beleving wordt! Download gratis de izi.Travel: Audioreisgids app via de QR-code of in de App Store en Google Play Store. Zoek de wandelroute Kunstrondje Dordt en ervaar wat Dordrecht u allemaal te bieden heeft.

7 juli 2024: de 27e Dordtse Boekenmarkt

Elk jaar, op de eerste zondag van juli, wordt in de historische binnenstad de Dordtse Boekenmarkt gehouden. Nu al weer de zevenentwintigste. Met bijna 550 kramen is dit de grootste boekenmarkt van Holland. De aangename afwisseling van professionele boekenkramen, gastvrije horeca en een aantrekkelijk nevenprogramma van muziek en literatuur in een prachtig decor trekt elk jaar weer zo’n 75.000 bezoekers.
dordtseboekenmarkt.nl

Kunst- en Antiekmarkt Nieuwkerksplein
Ook deze zomer wordt op de eerste zondagen van de maand (behalve juli) rondom de Nieuwkerk, bij de Voorstraat en Torenstraat in Dordrecht, een kunst-, antiek-, brocante-, boekenmarkt georganiseerd. Enkele keren aangevuld met vinyl/platen. Hier zijn vele gespecialiseerde handelaren die mooie en interessante waar voor u hebben klaar liggen. Daarnaast zorgen wij voor een aantrekkelijk nevenprogramma door middel van muziek. Daarbij kunt u genieten van een hapje en drankje.
De markt op het Nieuwkerkplein is van 10-17 uur.
KOM DUS GEZELLIG LANGS want de markt biedt een prima start- of eindpunt van een bijzondere kunst- en antiek wandeling door Dordrecht.
voorstraatnoord.nl

Op 5 december 1995, nu ruim 25 jaar geleden, nam een gezelschap van zes Dordtse cultuurliefhebbers plaats aan de voorname tafel van notaris mr Constantijn Frans Wery. Gezamenlijk richtten zij de Dordtse Vereniging van Kunst- en Antiekhandelaren op. De vereniging raakte beter bekend onder de roepnaam Kunstrondje Dordt.
En dit Kunstrondje Dordt heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een unieke succesformule. Zo’n vijftig winkels, galeries, musea en open monumenten in de historische binnenstad hebben elkaar gevonden in een culturele belangenvereniging. Van brocante tot kunst, van antiek tot klassiek design. En dat alles binnen loopafstand van elkaar, alhoewel, de maximumafstand is toch nog wel zo’n twaalfhonderd meter. Wie alle leden wil bezoeken redt dat toch niet in een dag, maar dat is nauwelijks een bezwaar want Dordrecht is zeker een herhaalbezoek waard.

Treinreizigers kennen het prachtige silhouet van de stad vanaf de brug over de Oude Maas maar de automobilist op de A16 duikt de tunnel in en is de stad al weer voorbij voordat hij iets van al dit moois heeft kunnen zien. Een bezoek aan het Kunstrondje Dordt is dan ook meteen een ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis van de oudste stad van Holland. Nergens in Nederland of ver daarbuiten vind je binnen zo’n kleine oppervlakte zo’n verscheidenheid aan historie, kunst en cultuur.

Tekst: Maria Sumaryanto VVV-ZHZ, DVKA


Kunstrondje op FaceBook:
Agenda
Nieuwe deelnemers
Deelnemers